Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Sobec

Budeme se bavit o tom, zda je sobecké bojkotovat nošení roušek. Budeme se bavit o tom, že tím ohrožujeme na smrt nemocné lidi. Budeme se bavit o ekonomických dopadech a o sobectví. 

 

 Vůbec je od nás sobecké, že vycházíme z domu, vždyť tuto zemi naši prarodiče vybudovali...?

 

Máme tu ekonomickou krizi, krizi způsobenou ale pouze vládou a vládami napříč světem nastavenou karanténou a karanténními opatřeními. Na začátku byla poněkud panika a nikdo nevěděl, co je to za nemoc a jak může být vážná.

 

Poměrně brzy se ukázalo, že se ní budeme muset naučit žít, jako jsme se naučili žít s jinými sezónními nemocemi, na které denně umírají zejména lidé ohrožení jakoukoliv jinou nemocí úplně stejně jako covidem. A přesto jsme nuceni všichni nosit roušky, dezinfikovat ruce, udržovat rozestupy, nesmějí se potkávat děti z jiných tříd atd.

 

Proč je to tak, kdo má strach a je co je sobecké

 

Věc se má tak, že parlament ovládli lidé starších ročníků, je to dáno demograficky, je málo mladých a možná i málo chodí volit a lidé se dožívají mnohem vyššího věku než před 30 lety díky mnohem lepšímu zdravotnictví. Prostě se stalo to, že dnešní padesátníci a starší ročníky nám vládnou, volí podobně staré zástupce na hrad či do parlamentu. Podívejte se na průměrný věk poslanců vládních stran. Z toho vychází, že vládní opatření půjdou na ruku právě starším ročníkům a o nás budou říkat, že se chováme sobecky, když odmítáme poslouchat jejich nařízení.

 

Sobecky

Každý zdravý člověk pro svoje zdraví potřebuje nutně budovat a posilovat imunitu a ta se buduje jedině tak, že se denně setkáváme s bakteriemi a viry cizích lidí. A přesně tomuto se vláda snaží zabránit, ale s vaničkou vylévá i dítě.

 

Naše děti musí v mladém věku potkat s nemocemi jako jsou plané neštovice, dobře když to budou i jiné nemoci jako třeba příušnice. Děti se potřebují imunizovat vším možným, aby si vybudovaly imunitu nebyly z nich v dospělosti a ve stáří chcípáci. Budovat imunitu je nutnost a vy jim v tom bráníte. Cíleně se snažíte, aby se děti ve škole co nejméně potkávaly, aby i my dospělí jsme se co nejméně potkávali a předávali si co nejméně virů a bakterií. Ovšem toto chování nám v konečném důsledku ničí imunitu a svým způsobem ubližuje nám i našim dětem. Potkat Čínskou chřipku, je pro zdravého člověka prakticky stejné jako potkat jakoukoliv jinou chřipku. A potkat čínskou chřipku je pro těžce nemocného člověka nebo člověka velmi starého stejně nebezpečné jako potkat jakoukoliv jinou chřipku, ale kvůli jiné chřipce neděláme obrovské manévry, nezavíráme se do karantény. Neničíme ekonomiku nesmyslným zadlužováním země.

 

Bez mrknutí oka zadlužíte zemi pěti sty miliardami a vůbec se netajíte tím, že v dalších letech to budou podobné schodky, netajíte se tím, že nemáte vůbec žádný recept na splácení tohoto obřího dluhu. Největšího v historii země. Netajíte se ani tím, že pouze 200 miliard z 500 je kvůli covidu a 300 miliard je prostě špatné plánování a špatné hospodaření státu, ani jste dopředu nevěděli, za co to chcete utratit. 

 

Děláte to proto, abyste ochránili a přidali sami sobě, ale zaplatit to necháte ty, kterým teď nejvíc ubližujete, necháte to zaplatit naše děti, vaše vnuky. Není tohle sobecké? Zamyslete se nad tím. Tuto zem jednou předáme svým dětem a nic z toho, co jsme "vybudovali" si do hrobu nevezmeme.

 

Vy dneska vládnete, ale vládnete tak, jako byste si tuto zem zasloužili jenom pro sebe. Tuto zemi Vám předali vaši rodiče a jim jejich rodiče, předali Vám ji do správy ne do vlastnictví, předali vám ji, abyste vy ji v lepším stavu předali dalším generacím. 

 

První republiku předávali dávné generace komunsitům jako jednu z nejlepších a nejzdravějších ekonomik na světě. Předávali ekonomiku se špičkovým světovým průmyslem, dnes jsme mohli být tak kde Japonsko, v roce 1947 se započatou výstavbou dálnice D1 s nakoupenými pozemky, celá dálniční sít měla být hotová už dávno před rokem 89. Vy, nejstarší generace jste v roce 1989 předávali dalším generacím republiku v bankrotu, žádný důchodový účet neexistoval, to jsou pohádky. Průmysl dýchal z posledního a dlužily nám pouze země, které by dluh nikdy nemohly splatit, snad krom Ruska, jehož dluh zpronevěřil Zeman Miloš. Dvacet let vám trvalo postavit jednu dálnici Brna do Prahy. Vaši vnuci vám nejsou dlužníci ve smyslu, že jste jim vybudovali průmysl a dnes si „zasloužíte“ brát na dluh.

 

Za doby socialismu jste si nutně zvolili průběžný systém důchodů, protože jste všem ukradli jejich úspory na důchody měnovou reformou. Průběžný systém znamená, že ti kdo pracují platí peníze těm, kdo nepracují a ti kdo pracovali dříve, platili peníze zase svým rodičům. Z vašich bývalých daní nemáte v důchodovém „pojištění“ nic naspořeno. Je jen to co se vybere a vy teď vybíráte na dluh. Půjčujete si od svých vnuků a oni o tom nemohou rozhodovat, nemohou říct NE! My máme také právo na důstojný život!

 

My vám všichni přejeme důstojný důchod, ale neberte si ho na dluh! Máme jenom jednu ekonomiku, jak silnou ekonomiku jste vybudovali pro své děti, tak velké si dnes zasloužíte důchody! My ani naše děti nemohou za to, že vy jste jim předali ekonomiku zpomalenou 40 lety socialismu. Po 30 letech rozkrádání bývalých komunistů, kdy nám dál vládnou lidi odchovaní socialismem, kdy vládnou zloději a čerpači vychovaní v představě, že kdo nekrade okrádá vlastní rodinu... předejte vládní vesla mladé generaci, nechte je dělat co umí, oni se vám odmění fungující ekonomiku, odmění se vám pak i nadstandardními důchody, ale budete si muset počkat. Tento stát nejde opravit na počkání přes noc.

 

Když to uděláte špatně, dnes si vezmete na dluh, zítra na dluh, za rok a za dva zase na dluh, ten dluh nám a našim dětem přeroste přes hladu, dostanete STOPKU!!! Systém s zhroutí! Důchody, které vám dnes přijdou jako jistota a naprostá samozřejmost mohou jednoho dne skončit se státním bankrotem. Co poté budete dělat?

 

Nebuďte sobci

 

Nechtějme aby se naše děti za nás styděli, jako se my stydíme za různé udavače a přisluhovače z minulého režimu. 

Chovejme se všichni tak, aby se za nás a za vás jednou nemuseli naše děti stydět. Chtějte zdravým imunním dětem předat zdravý a imunní stát nezadlužený s dobrou ekonomikou. Dětem imunním jak proti zlým nemocem, tak proti zlým závistivým myšlenkám. Imunním vůči uměle vyvolávanému strachu. 

Autor: Petr Novotňák | sobota 12.9.2020 22:23 | karma článku: 14,08 | přečteno: 556x
  • Další články autora

Petr Novotňák

Proč NE nulové DPH na energie?

Pomineme že to je předvolební dělostřelecká příprava na příští prezidentské volby, které se mohou konat dříve než v termínu, ale přesto později, než už bylo na čase.

24.10.2021 v 23:03 | Karma: 9,20 | Přečteno: 415x | Diskuse| Ekonomika

Petr Novotňák

Teorie všeho? Proč ne!

Proč největší mozky světa nedokázaly vymyslet „teorii všeho“ nabízím vám v této úvaze své vysvětlení, naložte s tím jak je libo. Zamyslete se nad tím, nebo to rozcupujete na kvarky :-) Přeji příjemné čtení

20.10.2021 v 1:14 | Karma: 12,38 | Přečteno: 277x | Diskuse| Věda

Petr Novotňák

Panamské papíry někoho nas.r.ó

Bombardují mě střípky kauzy, která hýbe politickou scénou posledních dní, rád bych si poskládal kompletní obrázek, ale sám to nezvládnu. Chci poprosit laskavého čtenáře, jestli by mi nepomohl.

7.10.2021 v 21:49 | Karma: 11,25 | Přečteno: 300x | Diskuse| Politika

Petr Novotňák

Jak se změní svět s příchodem umělé inteligence

s příchodem vyššího stupně automatizace, robotizace, tisku budov, autonomního řízení. Jak bude svět vypadat, za 20, 30, let, až chytří roboti převezmou další velkou část naší práce?

5.4.2021 v 0:21 | Karma: 5,98 | Přečteno: 187x | Diskuse| Věda

Petr Novotňák

Státník koná, takto vláda jenom blbě žvaní

po půl roce je situace diametrálně odlišná od té podzimní. Došel personál, došly lůžka. Pokud vláda není schopná personálně zajistit velkou polní nemocnici...

25.2.2021 v 0:03 | Karma: 14,18 | Přečteno: 442x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik