Diskuse

Systém H

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

A já si dovolím ještě jednu stupidní připomínku.

Kamarád Karel koupil nové auto v autosalonu nevalné pověsti, ale skvělou reklamou. Auto bylo reklamované za bratru 550.000kč. Bohužel ale, přišlo k několika změnám a podepsal cenu vyšší. Neboť neměl na účtě dostatečné prostředky, rozhodl se zbytek částky (asi 150.000kč) doplatit formou úvěru od společnosti nevalného jména, ale se skvělou TV reklamou.

K jeho velkému překvapení, když po schválení úvěru konečně dostal písemnou smlouvu která nešla odvolat zjistil, že onu půjčku přeplatí dvojnásobně. Inu, za hloupost se platí, řekl si a akceptoval svou chybu. Po tomhle autě opravdu moc toužil a léta na něj šetřil. Není inženýr ani doktor z Hořic a tak se mu spořilo opravdu těžko.

Když jel pro nové registrační značky, automobil někdo ukradl.

Nezůstalo mu nic, vůz se nikdy nenašel a světe div se. Nedobrý úvěr musel doplatit tak jako tak, pořizovací cenu mu nikdo nevrátil a jemu zbyli oči pro pláč.

Proč tohle píši? Ani v nejmenším ho nenapadlo, že by za svou hloupost v podobě podepsání špatného úvěru a špatné pojistky měl požadovat pomoc od státu. Ostatně. Je to jen dělník, jde jen o auto za celoživotní úspory a dobře ví, že by mu stát nikdy nepomohl. Přeci jen v tomto kapitalismu žije již takřka 30 let.

Ale kdo ví? Třeba by se mohl angažovat prezident Zeman.

3 0
možnosti
Foto

To je celkem dobrý příklad, ale vystihuje jen část problému. Váš kamarád postupoval racionálně (tedy alespoň částečně), na základě smlouvy.

Ale ti "postižení" v ruce vůbec nic k těm nemovitostem nemají.

0 0
možnosti
Foto

Úděsné na tom je, v jakém právním vakuu ti lidé skoro celé čtvrtstoletí žijí. Vždyť stavět něco na ústní dohodu prostě nejde. Auto mohu u piva v hospodě klidně prodat a ten prodej bude právně platný. Ale u nemovitostí zákon prostě předepisuje písemnou formu. Podle čeho jiného by se to také mělo do katastru zapsat?

A tady, vypůjčuji si od Dany ten výraz, jakási Timur a jeho parta začne nalévat peníze a práci do nemovitostí, které jim nejenže neříkají pane, ale nemají v ruce ani žádný právoplatný rozsudek v tom slova smyslu, že po dostavbě bude ta nemovitost na ně napsána.

Jinými slovy, pokud Timur zemře (velmi často to jsou lidé na 70 let), tak ten dům či byt vůbec nevstoupí do dědického řízení jako majetek. Nevím, zda jim radil nějaký právník, ale pokud ano, měl by přijít o licenci.

1 0
možnosti
DT

Vážně tam byly jen ústní smlouvy? Nikdo nic nepodepsal?

1 0
možnosti
DT

Domy se prodají a po odečtení všech poplatků, které samozřejmě zůstanou za nehdy Amurovi a jeho partě, dostanou všichni pár drobných. Těm, kteří teď nebydlí, to nepomůže a budou to považovat za spravedlnost, koneckonců dostali alespoň to. Ty, kteří teď bydlí, to naštve, protože je potřetí někdo natáhl a oškubal, tentokrát je to ale o to drzejší, že tomu říkají spravedlnost. :-/

Podle mě se celá fraška děje jen proto, že někde někde našel cestičku, jak prodat domy pod cenou tak, aby se na těch chudácích zase jednou někdo napakoval.

1 0
možnosti
Foto

Myslím, Dano, že se mýlíte. Podle mě, celá ta věc se stala proto, že Petr Smetka, architekt celého toho projektu, ten projekt prostě neustál. A možná něco ukradl nebo někdo něco rozkradl. A firma šla do konkurzu.

A v okamžiku vypsání konkurzu na firmu jde celý majetek firmy do konkursní podstaty. A, samozřejmě, ty pozemky a rozestavěné stavby byly a jsou součástí konkurzní podstaty. Nemohou nebýt.

A pár podnikavců, aby si, na rozdíl od ostatních, zajistili jakési preferenční postavení, začali na tom, co jim nepatřilo, ale bylo jim jakýmsi interním postupem "přiděleno" stavět.

A nyní má každý z nich investováno, bez souhlasu správce konkurzní podstaty, nějaké peníze do majetku firmy. Podle mě, jiné, než individuální řešení není možné.

Každý bude muset správci konkurzní podstaty předložit doklady o investovaných penězích a individuálně se dohodnout na doplatku. Jinou cestu, podle práva, nevidím.

1 1
možnosti
Foto

Hlavně vyšokovala ta jednoměsíční výpovědní lhůta, což je v rozporu s Občanským zákoníkem, který na něco takového dává tři měsíce + jeden. A to i v případě neplatících nájemníků.

0 1
možnosti
Foto

Jiří, to ale není výpověď z nájmu. To je rozhodnutí o vyklizení protiprávně užívaného prostoru a žalováno to bylo už před x lety.

2 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik