Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak tak.

Rande si dala nenažranost s blbostí.

Karma.

1 0
možnosti

Já se musím zastat energetiků. Není to jejich výmysl. A ani na této změně nijak nevydělají. Je to výmysl pana Mládka. Poplatky za zelenou elektřinu (logicky úměrné odebrané elektřině, tedy i jejímu podílu na odběratele) začaly nadměrně zatěžovat podnikatele, zejména ty s velkou spotřebou elektřiny. Byl to pan Mládek (resp. jeho úředníci) kdo vymyslel fintu (s následně vymyšlenými a blbými argumenty). Bude se platit za přihlášený příkon (přičemž u maloodběratele se tím rozumí příkon, který umožní jistič). Protože velcí odběratelé mají téměř plynulý celodenní a celotýdenní odběr a příkon si mohou měsíčně smlouvat, je jejich příkon na jednotku dodané elektřiny asi třetinový, oproti běžné domácnosti a desetinový oproti chalupáři.

Závěr: Elektřina bude dražší díky politice pana Mládka (ČSSD), který velkou část nákladů na zelenou elektřinu převedl z velkoodběratelů na domácnosti a malé živnostníky. Tak vypadá politika ČSSD pro ty nejchudší. Pamatujte si to!

4 0
možnosti

Já ani tak neházím vinu na energetiky, ti nejsou zákonodárcem. Zákonodárci jsou politici, samozřejmě že to vymysleli současní politici, tam působí lobisti velkých firem, nicméně byli to právě energetici, kdo navrhovanou změnu hájil slovy potřebujeme více peněz na robustnější sítě a to nám do budoucna změna tarifů přinese i když z počátku dostaneme stejně..

Chybou je především současná podpora OZE. Nikdy neměly být výkupní ceny vyšší než je průměr. Když už jsme museli kvůli bruselu zelené zdroje podporovat, tak to mělo být formou částečné dotace na zbudování a pak 0,-... jako je tomu u kotlů.

0 0
možnosti

Fotovoltaika a jiné druhy neelektrárenské výroby elektrické energie je jen reakce na vysoké ceny energií obecně. Tak jako na vysoké ceny ropy spotřebitelé (tedy i státy nakupující ropu) investovali do (třeba) břidlicových těžeb, tak v sebeobraně byli hledači jiných zdrojů elektřiny. No a našli ji. Reakce distributorů nedala na sebe čekat. Jak vidíme. Jen mne mrzí, že na repliku toho "navrhovatele" nových způsobů platby, který vyhrožoval, že v budoucnu bychom to zaplatili tak jako tak, se nikdo nezeptal, jakou budoucnost má na mysli: rok, dva, deset nebo třeba padesát? Podle toho by se člověk zařídil. Třeba padesát let by mne už nezajímalo. Možná i těch deset.

0 0
možnosti

I26v75o 58B71o51u24š55e

19. 2. 2016 9:37

Promiňte neznalému, ale vy v ČR platíte pojistku na auta na osobu majitele, tedy jednu pojistku na všechna auta?

0 0
možnosti

Zejména netuší, že autem může jezdit také někdo jiný, než majitel.

Rovněž netuší, že až dosud platil za každý jistič stejně, jako v budoucnu.

0 0
možnosti
Foto

I31v30a32n 28M49a23r55e78k

19. 2. 2016 9:28

!!Ať je to tak či tak, v každém případě máme jedno "prvenství" které nám bude závidět zcela jistě celý svět . . . . . . . Nejdražší jističe na světě ;-(Rv!!

1 0
možnosti

Taky jsem se na ten pořad díval. Energetici něco vymysleli a dali to veřejnosti k diskusi, nevzpomínám si, že by toto udělal někdy někdo jiný, při pokusu o zdražování. Jen mi vadí, že toto zdražování musí nastat, mimo jiné, taky kvůli sousedním státům (obnovitelné zdroje a hrozba výpadku sítě).

0 0
možnosti

J28a71n 14F45r40o77l28í25k

19. 2. 2016 15:59

K diskusi to nedali "energetici", ale Vitásková, která je socialisty určená na odstřel, pronásledovaná soudem za to co spáchal Fiřt a tak to škodolibě sabotuje stejně jako nechtěla proplácet fotovoltaické výpalné. Sice ji za to fandím a držím palce, ale její dny v ERU se krátí jen co prokurátor společně s nějakým Ištvánem provedou její dekapitaci.

0 0
možnosti

Říkám to stále . Lidé nemyjte se ,netopte a číst se dá i při svíčce. Potom budete zmrzlí , slepí a smradlaví a stejně zaplatíte víc. Není to žádná věda. Jde jen o peníze.

2 0
možnosti
Foto

zdražení je přímý důsledek liberalizace trhu s elektřinou. objevilo se tolik subjektů, že k jejich udržení nad vodou je třeba změnit pravidla jinak by došlo k sérii krachů

3 0
možnosti

J64a64n 12B59í24l14e81k

19. 2. 2016 5:18

Také jsem ten pořad sledoval a dávám karmu! Arogance na straně energetiků byla bezmezná. Jde jim pouze o jejich bezpracné zisky!!

6 0
možnosti

I77v60o 69B41o34u27š75e

19. 2. 2016 9:39

No nevím, ale udržovat všechny ty dráty a transformátory asi nebude tak bezpracné...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS