Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

„Tím, že je některým dětem od mala vštěpována víra v toho či onoho boha, rituály té či oné církve. Nedej“bože“ je-li mu provedena obřízka, je zcela jistě od základu pošlapáno právo na jeho sebeurčení.“

Tím, že je dítě učeno mluvit, že jsou mu vštěpovány zásady hygieny... tím vším je pošlapáváno...?

Nebylo by nejsprávnější nechat děti, aby vyrůstaly samy, živily se samy, jen abychom náhodou nepošlapali jejich právo na sebeurčení?

Rodiče zodpovídají za své dítě a vychovávají ho. Je zcela v pořádku, když mu vštěpují zásady, které považují za správné.

1 1
možnosti
PN

Je rozdíl mezi vychovávat a vychovávat ve víře. Je rozdíl mezi vštěpováním zásad a křtem biřmováním, svatým PŘIJÍMÁNÍM.... K tomu, že tyto procesy dělá církev na malém dítěti, které se nedokáže samo objektivně rozhodnout je jediný důvod. A to, aby byla ovečka chycená a zaháčkovaná ještě před tím než se rozkouká. A dělá to většina z nebezpečných církví. Církví "jednoho boha". Nebo mi chcete tvrdit, že vštěpovat dobré chování není možné, bez křtu nebo bez obřízky?

0 1
možnosti
LN

...hmm...asi skutečně bude hůř....:-/

1 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik