Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Doporučení občanům Jihlavy, choďte doma místo na WC na kyblík a pak to vyhoďte do popelnice. Ručím Vám za to, že kontroly skončí během pár dnů. ;-D

0 0
možnosti

Problém je v tom, že odpadky v popelnicích, kontejnerech na odpad apod. jsou považovány z hlediska práva jako věci opuštěné a ty jsou majetkem státu, který je v tomto případě reprezentován samosprávným celkem tedy magistrátem. Magistrát tedy kontroluje jen svůj majetek;-)

0 0
možnosti

1. Magistrát nemá žádný majetek.

2. Magistrát není samosprávný celek.

3. Je-li něco majetkem státu, nemůže to být současně majetkem samosprávného celku.

4. Nový občanský zákoník řeší vlastnictví věcí opuštěných odlišně od předchozí úpravy.

5. Zkoumání odpadu je způsob, jak zjistit životní úroveň jednotlivých konkrétních lidí a jejich životní styl a to je veřejné moci zapovězeno.

6. Až budou v předvolební kampani využity časopisy, dopisy či jiné věci v popelnicích nalezené, otevřou se oči možná i Vám.

1 0
možnosti

Podstata problému: v Jihlavě je pár dementů, jejichž představa, že přehrabovat odpadky je velebná činnost, zvítězila nad rozumem. Takže by měli jihlavští občané tyto dementy vyhledat a šoupnout je do politické popelnice

2 0
možnosti
Foto

Také by mohli kontrolovat odpadní roury do kanalizace........

Ale z jiného soudku: Viděl jsem TV pořad, kdy úředníci prohledávají odpadky, které nejsou v popelnicích, ale jen tak se někde válí na ulici nebo v přírodě. A podle druhu odpadků a občas jsou tam i nějaké písemnosti zjistí původce. Zjistí, kdo je to prase, které odhazuje odpadky, kam se nemá. A pak s ním vedou normální úřední řízení o přestupku.

Ale nebylo to v Česku.

0 0
možnosti

Tohle má smysl, na rozdíl od jihlavských

3 0
možnosti

No ekoteroristi si do zákona prosadili i kontroly popela přímo v bytech občanů.

1 0
možnosti

J91i16ř74í 70V68o88l59k66a

15. 1. 2016 10:11

Jsem ze západních Čech, tam ještě tahle supervolovina nedorazila, ale všechno je možné. Je mi 65let pryč, jako kluci jsme dělali x blbin denně, občas nás zpacifikoval kantor, občas soused, občas jsme si hubu namlátili sami, ale hlavně aby se to nedověděl táta. Dneska máme systém, že někdo bude kontrolovat odpadky, jak je budou identifikovat? Povinné testy DNA? To povedou evidenci o ženách, zda dodržuje termíny? Vyhodil jsem prázdnou lahev do správného kontejneru? Samá blbost, bohužel jsme již v době, kdy blbost převládá. Doplním. Každý den chodí placený pracovník v osm ráno a odpoledne ve tři, aby po holomcích zametl. Nechápu, za nás bychom zametli půl městečka. Děti neznají autoritu, protože by se špatně rozvíjely. Polovina z nich nemá koníčky, zájmy, rostou jako dříví v lese. Při režimu jako za nás by měli povinnosti, vzdělání sice občas donucené, ale bez psychické újmy. Co to je? Když svýho potomka donutím něco dělat, tak to v něm zůstane. To mu ubližuji? Byli jsme stejní, ale stěžovat si mohl člověk tak akorát kámošům, kteří na tom byli podobně. -:)))

2 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik