Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DD

Promiňte, ale nač ta silná slova? Genocida? Nemyslím si. Genocidu prováděl třeba Pol Pot,. Prostě se mezi sebou mlátěj o moc, tak jako v celé té oblasti. Někdo škrtl sirkou a plamének se rozrůstá. Někomu to vyhovuje, že se mezi sebou mlátí. Zbrojaři potřebují nové a nové zakázky, zákazníky. Rozhádané společenství se lépe ovládá.

Chce-li  někdo dělat pořádek někde za humny, nejprve by si měl uklidit doma. Pořádek si tam musej udělat sami.

2 0
možnosti
KN

Tak autore kupte si plnou polnou,  pouštní vybavení, popadněte pas a hurá dělat pořádek do Sýrie.

Nebo si snad myslíte, že to bude dělat někdo za Vás a za cizí peníze ?

2 0
možnosti
VK

Nemate pravdu. Samozřejmě že víme co se stane, pokud USA svrhnou současnou vládu.Ví to každý. Moci se ujmou stoupenci islámismu. V zemi a v regionu zavládne chaos. Vojenský útok je v  této chvíli nesmyslem a naříkat, že někomu jsou lhostejné osudy zabitých dětí, je mimo, protože útok už ty děti nevzkřísí.

2 0
možnosti
ZS

Pokud bude intervence zaměřena pouze na jednu stranu konfliktu, vyvolá stejnou genocidu z druhé strany (viz Jugoslávie, kdy poté, co se USA s EU zastali muslimů, Albánců a Chorvatů, došlo k vyhnání statisíců Srbů). Pokud dojde jen k oddělení znepřátelených stran, válka se možná přeruší, ale nic se nevyřeší viz. Severní a Jižní  Korea.

Jsem pro v takových situacích, kdy je jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet, nechat je, ať si to vyřídí mezi sebou a postarat se jen o nevinné uprchlíky.

3 0
možnosti
PK

řešení je zemi kompletně přeorat kobercovým bombardováním a "Patton like" invazce s pár set tisíci vojáky a tisícemi tanků na totální kontrolu území.

0 0
možnosti

Dle mne je problém spíš v tom, že vojenská akce zastaví genocidu z jedné strany a založí genocidu z druhé strany. A tu už nikdo nikdy neřeší...

Tj. spojenci si udělají vojenské cvičení v reálu a situaci nevyřeší, ale pouze otočí. A nikdo navíc neví co je druhá stranan zač, jestli není ještě horší jak první.

2 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik