Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

antoan

2. 7. 2012 20:10
yes

No, tuším že máš opět pravdu, jak je u Tebe zvykem:-)

0 0
možnosti
AS

viveka

6. 5. 2012 13:02
To je ale jen jedna z teorií

že se vesmír rozpíná nade všechny meze. Další teorie říkají, že dojde k obratu a začne se zase smršťovat. Máme teorii pulzujícího vesmíru..

0 0
možnosti
N

Novotnak

6. 5. 2012 13:13
Re: To je ale jen jedna z teorií

Totální krach (opak velkého třesku) by byl pro počítač také jistě likvidační... :-) ale na druhou stranu, třeba by vymyslel způsob jak tuto energii využít a zužitkovat. Ale stejně, pokud by byl tento stroj bez emocí, stále by byl pouze výkonnější kalkulačkou, která plní pokyny, byť by byl sebeinteligentnější. Teprve až emoce dávají "stroji" vlastní vůli. Nebo mohou být emoce až výsledkem inteligence? Těžko říct, v některém ohledu se toto prolíná a v jiném jsou to oddělené věci. To je docela dobrá otázka, na kterou neznám odpovědi.

0 0
možnosti
AS

viveka

6. 5. 2012 12:05
Stanislaw Lem: Golem

Příběh superpočítače přesahujícího lidskou inteligenci byl již jednou napsán. Golem po svém zapnutí nějaký čas s lidmi komunikuje, poskytuje přednášky a rozhovory na obtížná temata (přičemž na obrazovkách svítí tristní údaj - procento aktivity věnované těmto rozhovorů, zřídka přesahující 2%) posléze jimi začíná víc a víc pohrdat a komunikaci končí. Naváže telepatické spojení s podobným počítačem "Honest Anka", komunikují spolu s vysokou intenzitou, pro lidi žádná šance jim porozumět. Nejdou vypnout, energii jsou schopni čerpat z jiných dimenzí. Posléze oba vejdou do meditace a odcházejí do Nirvány přičemž zničí svá hmotná těla (spálí důležité spoje).

0 0
možnosti
N

Novotnak

6. 5. 2012 12:15
Re: Stanislaw Lem: Golem

Zajímavé, každopádně se stejně tak jedná o příběh s lidskou chybou: tedy předpokládající u stroje emoce, jako pohrdání :-) by mě moje kalkulačka asi dost naštvala, kdyby se mnou přestala komunikovat, když po ní náhodu vyžaduji pouze jednoduché násobení... a ona umí i sinus, tedy není dostatečně vytížená :-) by si měla uvědomit, že všechny matematické operace jsou uvnitř v programovém základu determinovány pouze jako sčítání či odčítání...

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik