Státník koná, takto vláda jenom blbě žvaní

25. 02. 2021 0:03:31
po půl roce je situace diametrálně odlišná od té podzimní. Došel personál, došly lůžka. Pokud vláda není schopná personálně zajistit velkou polní nemocnici...

Došel personál, došly lůžka. Pokud vláda není schopná personálně zajistit velké polní nemocnice, které by s rezervou pokryly přibývající pacienty, pak měla přijít tvrdá uzavírka. Ne na Velikonoce, ne zítra, ne před týdnem, ale už minimálně před měsícem, kdy začaly být nemocnice v kritickém stavu.

Dnes máme nejvyšší počty nově nakažených za poslední měsíce a k tomu plné nemocnice. Co to bude znamenat? Bude to znamenat, že lidé, kteří onemocněli v posledních týdnech nebo dnech a stav se jim zhorší, nebudeme mít kam umístit. Ten problém je statisticky nevyhnutelný a zachránit nás může jen zázrak, tedy pokud mezi nově nakaženými bude minimum hospitalizací, což je nepravděpodobné, moje devadesátiletá babička čeká na vakcínu už měsíc a další měsíc čekat bude než na ni přijde řada. Tak snad nám pomohou Němci, či Poláci, kteří přijmou naše pacienty, přesto, že jejich pomoc dlouhodobě pohrdavě na vládní úrovni odmítáme.

Co je ovšem daleko nejzásadnější?

Okamžitě, od dnešního rána, vyhlaste zákaz vycházení, dejte lidem do soboty jednu vycházku na nákup potravin na dva týdny a pak konec. Zítra ráno je o měsíc pozdě, ale lepší pozdě než vůbec.

Stačí dva týdny, kdy bude povoleno pouze krmit chovná zvířata a zajistit chod elektráren a podobných provozů, které nelze přerušit a po těch dvou týdnech se sice nevyprázdní nemocnice, naopak se zasypou spoustou nakažených z předchozích dnů. Ale po těch dvou týdnech klesne počet nově nakažených na absolutní minimum, které už bude možné trasovat.

To bude začátek toho, aby se epidemie dostala pod kontrolu. (Za předpokladu, že vláda po roce začne trasovat).

Nevymýšlejte kolik máme mít roušek, stejně se ukázalo, že toto opatření je k ničemu. Máme nejvíc vrstev roušek na světě a jsme nehorší v covidu. Nevymýšlejme která třída půjde do školy zítra a která pozítří. To jsou absolutní nesmysly. Když po dvou týdnech tvrdé uzavírky zvládnete trasování, mohou jít do škol všichni a vše s může otevřít bez roušek. Dejme tomu, že na čas. Dejme tomu, že se to za dva nebo tři měsíce zase vymkne kontrole. Tak dejte zase na dva týdny domácí vězení a pak můžete zase vše kompletně otevřít, je to pro všechny mnohem méně stresující, než mít děti celý rok zavřené doma, než mít celý rok půlku obchodů otevřenou a půlku zavřenou, než mít na každou druhou položku v obchodě povolení nebo zákaz prodeje. Než mít na džce neustále roušku.... Ruku na srce, kolik z vás všechno přesně dodržuje, včetně dezifekce rukou před nasazením roušky a po sundání? A po každém použití nový respirátor? Já teda ne. A napočítal bych lidi na prstech jedné ruky, kteří se aspoň snaží.

Po půl roce budete mít minimálně 30 % lidí naočkovaných a 30% po prodělání nákazy. Epidemie dostane značnou brzdu a může se vše řešit v klidu.

Co tím chci říct? Že současná opatření jsou úplně k ničemu. Úplně na nic, já nechápu proč to vláda nevidí, když to vidí všichni. Když se nedá věřit vládě v tom co dělá, pak nikdo nebude věřit ani těm opatřením která nařizuje. Za stav společnosti je odpovědná vláda a společnost je odpovědná za to, jakou máme vládu. To je také potřeba si uvědomit. Až se z toho všeho dostaneme, vykopme tu lůzu u voleb!

Jestliže nejsme schopni od Vánoc proočkovat nebo ochránit ani lidi nad 70 let, pak není na vybranou. Musí přitít okamžitá uzavírka celé společnosti včetně obchodů s potravinami. Dá se dopředu nakoupit na ty dva nejnutnější týdny. Dá s to přežít, dá se z toho dostat. Jo, je pozdě, ale lepší pozdě než později.


Ten pán, co tu jakože vládne, čeká na co? Ten pán, co stát řídí jako pobočku svojí firmy na čerpání dotací, na co čeká? Až se vykšeftují testy do škol? Není na co čekat, Prchale přečti si to a zařiď to hned zítra!!!! Děkujeme, ne z nás „mladé“, kteří to asi přežijeme, ale za personál v nemocnicích a za starší lidi, které naočkovat nestihnete ani sputnikem, natož kvalitní prověřenou vakcínou!

Udělejte to, ať děti mohou do škol, ať všichni mohou volně dýchat. Určitě nám nepomůže, když si kolegou nasadíme v autě respirátor, stejně budeme svačit bez něj, jako 99% všech, které znám. Zatím vymýšlíte jenom kraviny, udělejte poprvé něco pořádně a nečekejte na Velikonoce!

Autor: Petr Novotňák | čtvrtek 25.2.2021 0:03 | karma článku: 14.18 | přečteno: 442x

Další články blogera

Petr Novotňák

Proč NE nulové DPH na energie?

Pomineme že to je předvolební dělostřelecká příprava na příští prezidentské volby, které se mohou konat dříve než v termínu, ale přesto později, než už bylo na čase.

24.10.2021 v 23:03 | Karma článku: 9.20 | Přečteno: 414 | Diskuse

Petr Novotňák

Teorie všeho? Proč ne!

Proč největší mozky světa nedokázaly vymyslet „teorii všeho“ nabízím vám v této úvaze své vysvětlení, naložte s tím jak je libo. Zamyslete se nad tím, nebo to rozcupujete na kvarky :-) Přeji příjemné čtení

20.10.2021 v 1:14 | Karma článku: 12.06 | Přečteno: 276 | Diskuse

Petr Novotňák

Panamské papíry někoho nas.r.ó

Bombardují mě střípky kauzy, která hýbe politickou scénou posledních dní, rád bych si poskládal kompletní obrázek, ale sám to nezvládnu. Chci poprosit laskavého čtenáře, jestli by mi nepomohl.

7.10.2021 v 21:49 | Karma článku: 11.25 | Přečteno: 300 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 10.35 | Přečteno: 238 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.05 | Přečteno: 216 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.04 | Přečteno: 623 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.93 | Přečteno: 472 | Diskuse
Počet článků 205 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1381

Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...