Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hypoteticky do roku 2020

Přeneseme se hypoteticky do roku 2020, Zeman upadá do kómatu a Babiš jako premiér...  ale nepředbíhejme...  

Nejprve zpět do současnosti. 

A ještě trochu do minulé současnosti, stalo se čistě hypoteticky. 

Píše se rok 2017 a probíhají parlamentní volby, panu odvolanému ministru financí, který kvůli odposlechům na nichž mluví o likvidaci jemu nepohodlných firem a jejichž autenticitu sám přiznává a kvůli již několik let vyšetřované kauze čapího hnízda a dalším kauzám, přišel o velmi kontroverzní post ministra financí a nakonec i o imunitu, záleží velice na tom, aby jeho strana získala většinu v parlamentu a on sám novou imunitu. Nasazuje svoje největší zbraně, Kalouska a urputný boj, za Lithium v ČR, jenom úřednickým omylem jeho ministr těžbu do té doby schvaloval, ale s tím je teď před volbami konec. Lithium patří jenom nám a žádný Australan ho těžit nebude. 

Imunitu získává, ale většina mu uniká. Policie koná "nečekaně" v souladu se zákonem a podává novou žádost o vydání poslanců k trestnímu stíhání. Ano, poslanců, druhý sice hraje jenom druhé housle, ale ve stejné kauze, ten druhý poslanec, nějaký Faltýnek, Fantomas, nebo tak nějak, jenž byl nasazen jako šéf dozorčí rady pro přidělování dotací (nejen) Agrofertu, kvůli kterému česká republika dostala od evropského úřadu mnohamilionovou pokutu, za střed zájmů, ale stálo to za to, proud dotací do domovské firmy se na ten čas násobně zvedl a pokuty platí daňový poplatník. 

Ale jedeme dál

Fiktivně se jedná o vládě, ale premiérem ho Zeman jmenuje definitivně. Nasazuje do boje proti organizované polici a justici své ministry. Dělá čistky a vyhazuje před vánoce desítky nepohodlných úředníků, aby jich pak stovky jiných přijal.

V době náhodou těsně po čistkách přichází zpráva OLAF. Ani po vánocích ji nikdo, koho se to týká nečetl, ale všichni už měsíc vědí, co je v ní napsáno a chovají se podle toho. Teprve po týdnech unikají první střípky na veřejnost a po té zpráva celá a premiérovy dochází, že možná nebylo rozumné otálet s hlasováním o imunitě takovou dobu. Nicméně, spojence nezískal, bylo mu bližší ovládat všechna ministerstva a měnit lidi, než se dělit o moc, výměnou za imunitu, kterou by stejně dost možná nezískal ani tak. Vsadil na jistotu, ovládá spravedlnost i vnitro, průmysl, dopravu, prostě všechno.

Ale zdaleka nemá vyhráno. 

Hlasování o imunitě i o důvěře dopadá podle očekávání, ale stále je premiérem a poslancem, i když v demisi a bez imunity, ale i tak stále ovládá všechna ministerstva. 

Přesto není snadné nabourat policejní vyšetřování, pokouší se o to nějakým komprem, ale vybírá špatného nohsleda, ukazuje se že sám byl odsouzen za pomluvy a tak není důvěryhodný.

Všechno to zapadá do stínu voleb a "konečně" se přestává mluvit o čapím hnízdě. Ale koho podpořit ve volbách? Možná snad ovladatelného Drahoše? Na to se moc sázet nedá, Drahoš deklaruje, že člověka obviněného z podvodu premiérem nejmenuje. 

Zeman těsně před volbou říká, že Babiše jmenuje podruhé, ať už vyhraje nebo nevyhraje. Všichni vědí, že tohle Zeman říká jenom kvůli tomu, aby lidem přišlo marné volit Drahoše, ale co je Babišovi platné slovo lháře? Pro jistotu před volbou, se skřípěním zubů a s určitým rýpnutím do pochybných spolupracovníků, Zemana podpoří. Tuší, že ho bude ještě potřebovat. 

Zeman velice těsným poměrem vyhrává volby a Babiš mírní slova o mafii na hradě a gratuluje staronovému prezidentovi

Současnost, čistě hypotetická

V tuhle chvíli už Zeman Babiše k ničemu nepotřebuje, nastává ovšem situace, kdy ani Babiš nepotřebuje být rychle někam jmenován, vyhovuje mu bezvládí, ve kterém vládne na pozadí. Nepotřebuje se dělit o moc, kterou teď získal, vede všechna ministerstva a nemusí dělat žádné zákony a může se vymlouvat, že on za to nemůže, že nedělá slibované reformy, že ostatní s ním nechtějí jít do koalice. Kdo by ale šel, Babiš klíčová ministerstva nepustí. Nemůže.

Zeman sněmovnu nerozpustí a nové volby jen tak nevyhlásí, aby dal Babišovi možnost získat novou imunitu. Běžně se na jeho sliby spolehnout nedá, ale na toto se spolehnout můžeme, jeho ješitnost mu nedovolí se přenést přes tu potupu, kdy ho Babiš moralizoval, že by se měl zbavit Mináře, Nejedlého a podobných figur na hradě. Jeho ministři mezi tím vším humbukem opět tiše rozehrávají prodej Lithia do zahraničních rukou. Ale to se ztratí v ději dalších událostí. 

 

Tito dva lidé se nenávidí minimálně už od minulé volby prezidenta, kdy Babiš podpořil K.S. a Zeman mluvil o A.B. jako o podvodníkovi, který podvedl stát při privatizaci Unipetrolu, za který státu nezaplatil. Jenomže od té doby se situace změnila, ovšem politicky, ne emocionálně, oba se vzájemně potřebovali, i když se nenáviděli. Babiš je obchodník a umí povznést obchod nad emoce, Zeman je politik a z toho titulu umí to stejné a ještě mnohem lépe. Ovšem nastala doba, kdy Zeman Babiše nepotřebuje a jasně vzkázal Babišovi a všem, že po poslední výhře už nemůže přijít prohra, ale zpět k příběhu. 

Andrej teď bude shánět někoho do koalice, otázka jestli se mu chce? Nechce! Má mnohem vážnější starosti, v poště má obálku. Kterou sice již četl, ale když se ho zeptáte, tak o žádné ještě neví. 

Budoucnost, čistě hypotetická

Přes veškerou snahu se mu nepodaří kauzu zahrát do autu, je mediálně velice sledovaná, nebude sice jen tak odsouzen, dařilo se mu několik let zdržovat vyšetřování, bude se mu dařit mnohem déle zdržovat soudní proces, ale špatně se při tom vládne. Nikdo s ním nechce do přímé koalice a on tam nemůže nasadit jenom svoje lidi a sám odejít z politiky, ještě by mu zdivočeli, musí to sám řídit, je to posedlost, ale taky nutnost. Majetek se sám za 4 roky znovu nezdvojnásobí, lidi makají pro sebe, musí u toho být aby makali pro něj. Bude potřeba měnit zákony, bude potřeba měnit lidi, bude potřeba být u toho, ale stále je tu ta trestní kauza, co s tím? 

Podaří se vybudovat za nějaké ústupky (a od Bártovy kauzy zlegalizované úplatky - pozor, pouze na půdě parlamentu) křehkou koalici z přeběhlíků od Okamury, ČSSD a Klause juniora z ODS, který jediný nejde za úplatu, ale z přesvědčení a za tiché podpory komunistů je Babiš premiérem křehké vlády, ovšem bez imunity se mu kymácí křeslo. 

Nicméně v senátních volbách v roce 2018 obsazují jeho straníci takovou část senátu, že jediné co mu stojí v cestě je stále to proklaté hnízdo. Jediný skutečný projekt, který kdy sám vymyslel a vybudoval, je paradoxně jediný, který mu stojí v cestě, všemu tady vládnout. 

Situace se ovšem náhle vyřeší tak nějak "nečekaně" sama od sebe.

Po menší odmlce několika let, kdy Putin objede pár bezvýznamných států, jako je Bělorusko, Čína, Kazachstán, Osetie, Turecko, Sýrie, Kuba, Korea, a několik zapadlých ruských vesnic na Sibiři, kde zvolili nového starostu...  přijíždí taky do Prahy ruská delegace v čele se zvoleným Carem Putinem, pogratulovat soudruhu Zemanovi k budování světlejších zítřků a znovuzvolení do funkce prezidenta Čechie. Tato akce končí po odjezdu Cara velice nešťastně takovou piatikou se zbylými ruskými delegáty a několika pisálky parlamentních listů, že náš prezident Zeman upadá do hlubokého deliria a později kómatu. 

Premiér Babiš s těžkým srdcem přebírá, za rozhodnutí poslanecké sněmovny a senátu prezidentské pravomoci, na základě ústavy čl. 66. a první co v úřadu prezidenta udělá, je (čl. 63. písm. j. nařizuje, aby se trestní řízení nezahajovalo, a bylo-li zahájeno, aby se v něm nepokračovalo) udělení abolice nějakému Andreji B. ze slovenské republiky, kterou si sám jako premiér kontrasignuje. Další mnohem závažnější hospodářské kauzy, které jsou proti němu vedeny zastavuje už v přípravné fázi a nic nebrání tomu, aby jeho kniha: 

Mein Traum, herrschen bis zum Jahr 2035 !!! Pardon nechal jsem se unést, jeho brožura: "Můj sen, vládnout do roku 2035", konečně začala nabývat skutečných rozměrů. 

 

 

 

 

 

Autor: Petr Novotňák | úterý 30.1.2018 6:44 | karma článku: 11,52 | přečteno: 301x
  • Další články autora

Petr Novotňák

Proč NE nulové DPH na energie?

Pomineme že to je předvolební dělostřelecká příprava na příští prezidentské volby, které se mohou konat dříve než v termínu, ale přesto později, než už bylo na čase.

24.10.2021 v 23:03 | Karma: 9,20 | Přečteno: 415x | Diskuse| Ekonomika

Petr Novotňák

Teorie všeho? Proč ne!

Proč největší mozky světa nedokázaly vymyslet „teorii všeho“ nabízím vám v této úvaze své vysvětlení, naložte s tím jak je libo. Zamyslete se nad tím, nebo to rozcupujete na kvarky :-) Přeji příjemné čtení

20.10.2021 v 1:14 | Karma: 12,38 | Přečteno: 277x | Diskuse| Věda

Petr Novotňák

Panamské papíry někoho nas.r.ó

Bombardují mě střípky kauzy, která hýbe politickou scénou posledních dní, rád bych si poskládal kompletní obrázek, ale sám to nezvládnu. Chci poprosit laskavého čtenáře, jestli by mi nepomohl.

7.10.2021 v 21:49 | Karma: 11,25 | Přečteno: 300x | Diskuse| Politika

Petr Novotňák

Jak se změní svět s příchodem umělé inteligence

s příchodem vyššího stupně automatizace, robotizace, tisku budov, autonomního řízení. Jak bude svět vypadat, za 20, 30, let, až chytří roboti převezmou další velkou část naší práce?

5.4.2021 v 0:21 | Karma: 5,98 | Přečteno: 187x | Diskuse| Věda

Petr Novotňák

Státník koná, takto vláda jenom blbě žvaní

po půl roce je situace diametrálně odlišná od té podzimní. Došel personál, došly lůžka. Pokud vláda není schopná personálně zajistit velkou polní nemocnici...

25.2.2021 v 0:03 | Karma: 14,18 | Přečteno: 442x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč

  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik