Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tady se z komára dělá velbloud

Tato krátká věta, kterou jsem obohatil diskusi u článku Žáci odmítli kvůli víře podat ruku učitelce. Je to zvyk, bouří se Švýcaři vydala na 15 negativních hodnocení během několika minut :-),  jedno pozitivní a výzvu,

abych napsal o velbloudovi blog, tak tady ho máte :-)

 

Nevím jestli mi to za tu nulovou karmu stojí, dokonce jsem byl z počátku přesvědčen že z komára blog nevyčaruji. Ale chtěli, abych napsal o velbloudovi, tak prosím, udělám z kapky alespoň kaluž, na rybník to nevydá. A vůbec je mi blivno jít uprostřed davu, to půjdu raději trním.

 

Celé to pojednává o tom, že dva kluci odmítli podat učitelce ruku a milion lidí z toho má potřebu dělat aféru.

Celá situace se dala vyřešit uvnitř školy tím že se pozvou rodiče a žáci a vysvětlí se jim, že podání ruky je běžným zvykem a tento zvyk je dobré respektovat a jelikož se v našem pojetí nejedná o obtěžování ženy, není ani v rozporu s jejich vírou. No a žáci a rodiče by to buď pochopili hned a nebo by to hned nepochopili a nějakou dobu by byli děcka ve třídě za exoty dokud by na to nepřešli sami, ale jelo by se dál, nikdo by to dál neřešil, nikdo by se o to nezajímal a puberťáci by po čase pochopili že už s tím nejsou zajímaví. Tím by se věc uzavřela, kdyby neměl  ředitel potřebu věc zveličovat a politici a média se na ní následně přiživovat.

 

To bylo o komárovi

 

A teď tu o velbloudovi

 

Ředitel měl potřebu ze sebe udělat exota a tak zakázal žákům podávat ruku všem na škole, zvolil naprosto nesmyslné agresivní řešení s obhajobou, že když ne učitelkám tak nikomu.

 

Média se toho samozřejmě chytila a politici si za tom prdu začali honit kabáty.

 

„ Nemůžeme to přijmout ve jménu náboženské svobody. Podání ruky je součástí naší kultury “ prohlásila ministryně spravedlnosti Simonetta Sommarugaová pro stanici SRF

 

Podobně Felix Mueri v komisi za učitele v parlamentu: „Dnes je to potřesení rukou, a co to bude zítra?“

 

Reakce na to, že dva puberťáci odmítají podávat ruku vydala podnět k vyvolání paniky celoevropského charakteru. Samozřejmě že se toho teď všichni začnou chytat a budou dělat buď neústupné trvďáky nebo se začnou omlouvat. Aby dali na obdiv mírumilovnost víry:

 

"Studentům a rodičům bych navrhl následující úvahu: může být důležitější nepotřást rukou než islámské přikázání vzájemného respektu?“ uvedl v prohlášení ředitel Federace islámských organizací ve Švýcarsku Montassar Ben Mrad.

 

Přitom každému je naprosto jasné, že víra a je v podstatě jedno jestli kresťanská nebo muslimská nebo jaká. Je přesně taková jaká se zrovna hodí.

 

Ovšem ti rodiče a tím spíš ty děti nemohou za to, v jakém prostředí a v jaké víře vyrůstali. Naopak záleží především na nás, abychom jim ukázali, že jakákoliv nauka o bohu je smyšlená a slouží k ovládání lidí. To ovšem není otázka týdnů, to je na roky poctivé výuky o skutečném fungování světa.

 

Svoboda náboženství ve své podstatě má sloužit především k tomu, aby se lidé své víry mohli postupně zbavit. A je potřeba především tuto myšlenku vnést do hlav mladých příchozích. Nic není hned a když se bude tlačit na pilu tak z těch dětí vychováte další teroristy, protože, když někdo stojí proti vám, tak přestanete přemýšlet racionálně a začnete myslet jako protivník.

 

Svoboda víry pojatá jako „klidně si tu měj náboženskou policii, když je to součástí tvé víry“ je vysloveně špatným přístupem a špatným pochopením oné svobody. Ale na druhou stranu přikazovat někomu aby si podal ruku, jenom proto, že to zvykem, to je jako odnaučovat Japonce, aby si místo uklonění podali ruku. 

 

Oni na to časem přijdou sami, ale nemůžeme je k tomu nutit takto teatrálně, tedy můžeme,pokud chceme aby se co nejvíc radikalizovali a my měli o důvod víc je nenávidět a postupně vyvolat skutečné krveprolití. Což se samozřejmě hodí do krámu novodobým Stalinům a Hitlerům, kteří potřebují jasného nepřítele a kompletní moc ve svých rukou, nejen proti vykonstruovanému nepříteli ale také proti všem co by na tu nesmyslnost ukázali. Jasně se to projevuje potřebou některých zmanipulovaných jedinců věšet sluníčka na kandelábry. To že se "sluníčkama" nesouhlasím přece ještě neznamená že je označím za stejného nepřítele jako jsou teroristi. Takto se drželi u moci ti nejhorší diktátoři našich dějin a novodobí manipulátoři se podle toho identifikují. 

 

Přitom je naprosto normální a že si kluci chtějí podávat ruku s holkami a časem na to přijdou sami, stejně jako naprostá většina muslimských dívek by se nejraději líbila a časem přijdou na to že zahodit šátek není žádná prohra. Stačí se dívat kolem sebe v obyčejném obchodňáku, matka muslimka má z tradice šátek, ale dcera už ho nemá. Proč? Svoboda vyznání. Nikdo ji tady nemůže nutit, aby ho nosila a naší povinností je dohlídnou na to aby ji nikdo nesměl k tomu nutit. Pro naprostou většinu muslimských dívek je přijatelnější naše kultura než jejich původní a přejdou na ni rády. Kromě pár blbek, které na sebe chtějí upozornit a budou šátek nosit za každou cenu, je naprosto normální a přirozené se přizpůsobit našemu způsobu života.

 

Na druhou stranu, ve chvíli, kdy se nějaký imám rozhodne, že bude kázat násilí nebo přikazovat šáriu, musí okamžitě nastoupit naše spravedlnost a on a všichni jeho přisluhovači musí být okamžitě vyhoštěni bez možnosti návratu.

 

Naše civilizace není ohrožena podáním či nepodáním ruky, nošením či nenošením šátku v obchodě, to není potřeba zákonem ošetřovat, řešíme tady kraviny moje babička taky nosí šátek a křesťanská víra jí to přímo nepřikazuje. Máme hliněné nohy v tom základním a to je prosté dodržování našeho práva, které je dávno dostatečně propracované v bodech které jsou podstatné, jen si za ním stát a neustoupit ani o krok v tom důležitém.

 

Důsledně vyhošťovat ty, kteří se dopustí protizákonného jednání a ty kteří nemají na azyl právo a přicházejí jen kvůli sociálním výhodám. 

Autor: Petr Novotňák | čtvrtek 7.4.2016 0:24 | karma článku: 12,22 | přečteno: 747x
  • Další články autora

Petr Novotňák

Proč NE nulové DPH na energie?

Pomineme že to je předvolební dělostřelecká příprava na příští prezidentské volby, které se mohou konat dříve než v termínu, ale přesto později, než už bylo na čase.

24.10.2021 v 23:03 | Karma: 9,20 | Přečteno: 415x | Diskuse| Ekonomika

Petr Novotňák

Teorie všeho? Proč ne!

Proč největší mozky světa nedokázaly vymyslet „teorii všeho“ nabízím vám v této úvaze své vysvětlení, naložte s tím jak je libo. Zamyslete se nad tím, nebo to rozcupujete na kvarky :-) Přeji příjemné čtení

20.10.2021 v 1:14 | Karma: 12,38 | Přečteno: 277x | Diskuse| Věda

Petr Novotňák

Panamské papíry někoho nas.r.ó

Bombardují mě střípky kauzy, která hýbe politickou scénou posledních dní, rád bych si poskládal kompletní obrázek, ale sám to nezvládnu. Chci poprosit laskavého čtenáře, jestli by mi nepomohl.

7.10.2021 v 21:49 | Karma: 11,25 | Přečteno: 300x | Diskuse| Politika

Petr Novotňák

Jak se změní svět s příchodem umělé inteligence

s příchodem vyššího stupně automatizace, robotizace, tisku budov, autonomního řízení. Jak bude svět vypadat, za 20, 30, let, až chytří roboti převezmou další velkou část naší práce?

5.4.2021 v 0:21 | Karma: 5,98 | Přečteno: 187x | Diskuse| Věda

Petr Novotňák

Státník koná, takto vláda jenom blbě žvaní

po půl roce je situace diametrálně odlišná od té podzimní. Došel personál, došly lůžka. Pokud vláda není schopná personálně zajistit velkou polní nemocnici...

25.2.2021 v 0:03 | Karma: 14,18 | Přečteno: 442x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Maďarský zákon o svrchovanosti dráždí europoslance, mají „vážné obavy“

24. dubna 2024,  aktualizováno  20:25

Nový maďarský zákon o svrchovanosti, který má bránit zásahům zvenčí do národní politiky, v rezoluci...

Ukrajina tajně použila střely dlouhého doletu, nová pomoc vítězství nezaručí

24. dubna 2024  20:19

Ukrajinská armáda už začala používat balistické rakety dlouhého doletu. Tajně jí je poskytly...

VIDEO: Londýnem běhali splašení koně. Zkrvavení vráželi do aut, pět lidí zranili

24. dubna 2024  13:32,  aktualizováno  20:16

Centrem Londýna pobíhalo ve středu pět splašených koní královské kavalerie. Způsobili velký chaos v...

VIDEO: Slovenský pravičák vypustil nad hlavou europoslancům holubici míru

24. dubna 2024  20:09

Krajně pravicový slovenský europoslanec Miroslav Radačovský překvapil přítomné na jednání...

  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik